Blogs
February 6, 2024

Betere vastgoed projecten met geautomatiseerde gevel inspectie

Jasper Nederlof
Directeur - Suprmen

Autonome gevelinspectie is een cruciaal proces dat kan worden gebruikt om de gevel van een gebouw effectief te onderhouden. Om de beste kwaliteit vastgoeddata te verzamelen worden drones gebruikt die de gavel scannen. Deze vastgoeddata kunnen vervolgens worden gebruikt om een meerjarenonderhoudsplan (MJOP) op te stellen waarin de noodzakelijke onderhoudsactiviteiten worden beschreven en wanneer deze moeten worden uitgevoerd. MJOP's zijn vooral belangrijk voor vastgoedeigenaren, verenigingen van huiseigenaren en woningcorporaties, omdat zij verantwoordelijk zijn voor het onderhoud van de gevels van hun gebouwen. Door een MJOP te gebruiken, kunnen ze ervoor zorgen dat het gevelonderhoud correct wordt uitgevoerd en dat er geen uitgesteld onderhoud plaatsvindt.

Een gamechanger
Er worden wereldwijd al drones gebruikt om gebouwen te inspecteren, maar deze zijn niet autonoom en voldoen niet aan de eisen van de sector. Deze autonome methode is daarom een gamechanger in assetmanagement; een vastgoed dataset wordt automatisch ingescand en daarna volledig door de computer (AI)  geanalyseerd.
Unique Selling Point is dat het doorgaans grootste deel van de inspectiekosten (het naar locatie gaan, hoogwerker regelen, op hoogte komen, en op kantoor uitwerken) met deze methode zeer laag zijn. Meer hierover in onze blog: “Waarom Automatische Gebouw Analyse een gamechanger is”

Autonome gevelinspectie kan ook helpen om de onderhoudskosten in de hand te houden. Door het onderhoud effectief te plannen, kunnen de kosten over een langere periode worden uitgesmeerd. Dit is vooral belangrijk voor verenigingen van huiseigenaren en woningcorporaties, omdat zij vaak beperkte budgetten hebben.

Een ander voordeel van autonome gevelinspectie is dat het veiliger is dan traditionele inspectiemethoden. Bij traditionele inspectiemethoden moet een persoon op hoogte werken, wat gevaarlijk kan zijn en tot ongelukken kan leiden. Met autonome gevelinspectie kunnen robots de inspectie uitvoeren zonder dat een persoon op hoogte hoeft te werken.

Autonome gevelinspectie kan ook worden gebruikt om de kwaliteit van het onderhoud te verbeteren. Door het verzamelen van vastgoedgegevens kan worden bepaald welke delen van de gevel extra aandacht nodig hebben. Dit kan leiden tot gerichter onderhoud en een betere onderhoudskwaliteit.

Tot slot kan autonome gevelinspectie worden gebruikt om de levensduur van de gevel te verlengen. Door het onderhoud effectief te plannen en uit te voeren, kan de gevel langer meegaan. Dit is vooral belangrijk voor oudere gebouwen, waarvan de gevels vaak in slechte staat verkeren.

Kortom, automatische gevelinspectie is een waardevolle investering voor vastgoedeigenaren, verenigingen van huiseigenaren en woningcorporaties. Het kan worden gebruikt om een MJOP te creëren, de onderhoudskosten in de hand te houden, de veiligheid te verbeteren, de kwaliteit van het onderhoud te verhogen en de levensduur van de gevel te verlengen.

Meer weten hoe onze oplossingen bijdragen aan het verhogen van de kwaliteit van het onderhoud? Lees hier verder.

Related posts

Blogs
April 17, 2024

Automatische Gebouwanalyse: een revolutie voor woningcorporaties

Lees verder
Blogs
April 8, 2024

Jouw partner in visuele vastgoeddata

Lees verder
Blogs
March 27, 2024

Van luchtfoto's tot 3D-modellen: De evolutie van drone inspecties van gebouwen

Lees verder

Eenvoudig besparen op inspectiekosten?

Neem contact op en kom meer te weten over de besparingen en voordelen die onze oplossingen bieden.

“Weten wat de financiële voordelen zijn van accurate en complete vastgoeddata? Bereken jouw kostenbesparing.”

Jasper Nederlof
Directeur - supRmen

Plan gratis demo

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.