Blogs
February 12, 2024

Livegang supRmen platform

Niek Tettero

2023 ligt alweer een maand achter ons. Ongelooflijk hoe snel alles is gegaan de afgelopen maanden. Van idee, naar financiering, naar selectie van projectteam, ontwikkelaars, visualisatie platform en AI deskundige naar een (bijna) volwaardig platform waarop alles moet samen komen. 

We tellen af naar 31 maart 2024, de datum van livegang,  van ons platform. Spannend, nog 51 dagen en dan is het zover. Dan is de eerste versie van ons platform af waarmee onze klanten het proces rondom het digitaliseren van hun panden (Dak, gevel en binnenkant) grotendeels kunnen automatiseren.

Waarmee ze:

  • Online een offerte kunnen aanvragen bij een drone operator voor het digitaliseren van hun gebouw (dak, gevel en binnenkant). 
  • De planning kunnen inzien
  • Een 3D pointcloud, visualisatie (incl. maatvoeringen, aantallen en schades) kunnen inzien
  • Gegevens kunnen annoteren
  • NEN en WWS rapportages kunnen opvragen
  • Eenvoudig beelden en informatie kunnen delen met onderhoudspartijen, inspecteurs, verzekeraars enz enz.

Aankomende weken worden spannend. Dan komen er drie belangrijke componenten bij elkaar. Te weten:

  • Het platform
  • De integratie van de visualisatie software
  • De integratie van ons AI systeem waarmee we automatisch bouwelementen met  afmetingen, aantallen en schades herkennen.

Voor het zover is moet er echter nog ongelooflijk veel gebeuren. Naast de ontwikkeling van de laatste zaken hebben wij twee speerpunten die van belang zijn.

  • Testen
  • Security

Het begint allemaal bij het testen, testen, en nog eens testen. We hebben 23 hoofdfunctionaliteiten benoemd die op hun beurt bestaan uit gemiddeld 15 test scenario’s. We moeten dus gaan testen op meer dan 300 verschillende scenario’s en de ervaring leert dat tijdens het testen nog een aantal onvoorziene situaties worden bedacht die ook getest moeten worden. Om dit goed te doen worden alle scenario’s naast, dat ze ook automatisch getest worden, door 5 personen getest worden.

Maar wat is een fout als iets is gebouwd “as“ designed. Wanneer is iets onwerkbaar voor een gebruiker, moet iets echt anders of is de functionaliteit voor een 1e versie prima en functioneel werkbaar. Discussies met het product owner team en de ontwikkelaars zullen veelvuldig een groot deel van onze tijd invullen. Ik vind deze fase altijd spannend en leuk, maar tegelijkertijd kost het heel veel energie om alles goed en secuur te doen. Ik kan dan ook niet wachten om in week 4 met de eerste testronde te beginnen.

En dan, als alles klaar is, we op een productie omgeving kunnen draaien, de servicedesk applicatie is ingericht met help artikelen en we live kunnen gaan. Dan zijn we er nog niet. Dan moet er eerst nog door een extern bureau getest worden of alles veilig is. De zogenaamde penetratietest. Kunnen onbevoegde personen bij gegevens op ons platform waar ze niet bij horen te komen. Pas als we door deze test komen kunnen we grootschalig het platform uitrollen. De tijd dringt want de eerste klanten staan al te trappelen om ermee aan de slag te gaan.

Meer weten waar we nu staan of wat het platform voor je kan betekenen? Plan een demo of lees hier verder.

Related posts

Blogs
April 17, 2024

Automatische Gebouwanalyse: een revolutie voor woningcorporaties

Lees verder
Blogs
April 8, 2024

Jouw partner in visuele vastgoeddata

Lees verder
Blogs
March 27, 2024

Van luchtfoto's tot 3D-modellen: De evolutie van drone inspecties van gebouwen

Lees verder

Eenvoudig besparen op inspectiekosten?

Neem contact op en kom meer te weten over de besparingen en voordelen die onze oplossingen bieden.

“Weten wat de financiële voordelen zijn van accurate en complete vastgoeddata? Bereken jouw kostenbesparing.”

Jasper Nederlof
Directeur - supRmen

Plan gratis demo

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.