Blogs
May 10, 2024

Vastgoeddata voor onderhoud: het belang van kwaliteits data voor onderhoud

Niek Tettero

Vastgoeddata vormt de basis voor beslissingen, planning en budgettering. Maar wat als de kwaliteit van deze data niet optimaal is? Dan leidt data juist tot kostbare fouten, vertragingen en onnodige kosten. In deze blog zoomen we in op hoe slechte datakwaliteit een bron van zorg en frustratie kan zijn, en hoe wij helpen dit probleem aan te pakken.

Zorgen over datakwaliteit

Een van de belangrijkste zorgen van onze klanten zijn de betrouwbaarheid en nauwkeurigheid van vastgoeddata. Inaccurate metingen, ontbrekende gegevens of verouderde informatie kunnen leiden tot verkeerde beslissingen en kostbare herstelwerkzaamheden. Het is als bouwen op drijfzand - onstabiel en riskant.

Kosten van een lage kwaliteit data

Slechte datakwaliteit brengt kosten met zich mee. Deze kosten kunnen variëren van herstelwerkzaamheden en vertragingen tot verlies van vertrouwen bij klanten. Het kan zelfs leiden tot juridische geschillen als gevolg van fouten in metingen. Het is een probleem dat niet genegeerd kan worden.

Voorkomen van kosten

Het goede nieuws is dat slechte datakwaliteit kan worden aangepakt en voorkomen. Moderne technologie, zoals drones en geavanceerde meetapparatuur, kan helpen bij het verzamelen van nauwkeurige gegevens. Bovendien kunnen geautomatiseerde processen en data-analyse de integriteit van de data waarborgen.

Investeren in data kwaliteit

Om de zorgen en frustraties met betrekking tot datakwaliteit aan te pakken, is het essentieel om te investeren in de juiste tools en processen. Door gebruik te maken van technologie die gegevensverzameling en -analyse verbetert, kunnen onderhoudsbedrijven de nauwkeurigheid van hun data waarborgen en onnodige kosten voorkomen.

Datakwaliteit is geen bijzaak; het is cruciaal als je een efficiëntie slag wilt slaan. Het aanpakken van de zorgen en frustraties rondom datakwaliteit is niet alleen een investering in de toekomst, maar ook een manier om kostbare fouten en vertragingen te voorkomen. Het is tijd om data serieus te nemen en te streven naar de hoogst mogelijke kwaliteit. Op die manier kunnen onderhoudsbedrijven hun projecten efficiënter uitvoeren en klanttevredenheid garanderen.

Related posts

Blogs
April 17, 2024

Automatische Gebouwanalyse: een revolutie voor woningcorporaties

Lees verder
Blogs
April 8, 2024

Jouw partner in visuele vastgoeddata

Lees verder
Blogs
March 27, 2024

Van luchtfoto's tot 3D-modellen: De evolutie van drone inspecties van gebouwen

Lees verder

Eenvoudig besparen op inspectiekosten?

Neem contact op en kom meer te weten over de besparingen en voordelen die onze oplossingen bieden.

“Weten wat de financiële voordelen zijn van accurate en complete vastgoeddata? Bereken jouw kostenbesparing.”

Jasper Nederlof
Directeur - supRmen

Plan gratis demo

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.