Blogs
September 4, 2023

AI, hoe werkt dat?

Niek Tettero

In de wereld van vastgoedbeheer en bouwinspecties zijn nauwkeurige metingen en tijdige detectie van gebreken van cruciaal belang. Gelukkig biedt kunstmatige intelligentie (AI) nieuwe mogelijkheden om deze processen te verbeteren en te automatiseren.

Onze AI wordt gebruikt een state-of-the art detectie model om gebouw elementen en gebreken te herkennen. Het model is getraind op grote datasets met geverifieerde gebouw informatie. Door continu te trainen en te valideren, verbeteren we voortdurend de prestaties van onze AI waarmee we precieze metingen en betrouwbare gebreken detectie garanderen.

Het getrainde model wordt los gelaten op nieuwe beelden en is in staat het beeldmateriaal dusdanig te analyseren dat de kenmerken van gebouw elementen worden geïdentificeerd. Vervolgens worden deze elementen automatisch en uiterst nauwkeurig ingemeten. Dit elimineert de noodzaak van tijdrovende handmatige metingen en minimaliseert menselijke fouten.

Zoals eerder benoemd kan de AI ook gebreken detecteren. Het model kan specifieke defecten en afwijkingen identificeren op basis van visuele patronen en kenmerken. Barsten in muren, missende dakpannen, beschadigde gevels en andere structurele gebreken worden automatisch gedetecteerd. Dit stelt vastgoedbeheerders en bouwinspecteurs in staat om proactieve maatregelen te nemen voordat de defecten groter en kostbaarder worden.

 De voordelen van AI bij het inmeten van gebouwen en het herkennen van defecten zijn aanzienlijk. Ten eerste zorgt het gebruik van AI voor tijdsbesparing doordat gebouwmetingen en defectdetectie snel en geautomatiseerd kunnen plaatsvinden. Omdat de dronebeelden worden voorzien van GPS tags is onze AI instaat metingen uit te voeren tot 1-2 mm nauwkeurig. Deze extreem accurate metingen maken een offerte proces niet alleen sneller, maar ook nauwkeuriger. Bovendien stelt de vroegtijdige detectie van gebreken professionals in staat om preventief onderhoud uit te voeren en zo kostbare reparaties en schade te voorkomen.

De integratie van AI in het vastgoedbeheer en de bouwinspecties opent de deur naar een nieuwe era van efficiëntie en verbeterde processen. Naarmate onze AI verder getraind wordt, zullen de mogelijkheden toenemen en kunnen wij steeds meer schades en gebouwelementen herkennen en opmeten. 

Kortom, AI biedt baanbrekende mogelijkheden om gebouwen automatisch in te meten en gebreken te detecteren. Deze technologie versnelt processen, verhoogt de nauwkeurigheid en maakt preventief onderhoud mogelijk. Door AI te omarmen, hebben vastgoedeigenaren en beheerders meer inzicht in hun vastgoedportefeuille en worden inspecteurs en andere vaklui ondersteunt in tijdrovende taken.

Related posts

Blogs
April 17, 2024

Automatische Gebouwanalyse: een revolutie voor woningcorporaties

Lees verder
Blogs
April 8, 2024

Jouw partner in visuele vastgoeddata

Lees verder
Blogs
March 27, 2024

Van luchtfoto's tot 3D-modellen: De evolutie van drone inspecties van gebouwen

Lees verder

Eenvoudig besparen op inspectiekosten?

Neem contact op en kom meer te weten over de besparingen en voordelen die onze oplossingen bieden.

“Weten wat de financiële voordelen zijn van accurate en complete vastgoeddata? Bereken jouw kostenbesparing.”

Jasper Nederlof
Directeur - supRmen

Plan gratis demo

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.