Blogs
October 13, 2023

Het ontwikkelen van een platform met de juiste partner

Niek Tettero

Vorige maand schreven we in het blog “van idee tot realiteit” over ons idee om van supRmen een platform te maken waarop je met een druk op de knop de informatie van een asset (gebouw of schip) in een rapport kunnen vormgeven. 

In dit rapport staan gegevens over aantallen, maatvoeringen en schades die door onze AI worden gedetecteerd. Daarnaast is een belangrijke functionaliteit op het platform de visualisatie van de asset in de vorm van een fotorealistisch 3D-model zodat deze alle een exacte representatie van de werkelijkheid hebben om 24/7 op terug te vallen.

Een goed idee, maar hoe brengen we het tot uitvoering? In grote lijnen moeten er drie belangrijke elementen van functionaliteit en technologie samenkomen:

  1. Het supRmen platform: Een centraal platform voor het delen van vastgoeddata tussen alle betrokken partijen, zoals drone inspectie bedrijven, gebouweigenaren, onderhoudspartijen en onderaannemers.
  2. Visualisatie en Annotatie Software: Integratie van bestaande visualisatie- en annotatiesoftware om onze focus te richten op waar we goed in zijn, namelijk het ontwikkelen van AI en het samenwerken met partners
  3. Eigen AI-Model: Ontwikkeling van ons eigen AI-model voor het automatisch detecteren van gebouwelementen en het extraheren van gegevens zoals maatvoeringen en schades uit 3D-modellen en foto’s. Hierover volgende maand meer.

Het “middelpunt” van onze technologie is een platform waarop vastgoeddata als beelden en gegevens makkelijk gedeeld kunnen worden. Wij hebben besloten om dit deel door een externe organisatie te laten bouwen. Maar wat komt er allemaal bij kijken als je de keuze maakt om een deel van je software door een externe organisatie te laten bouwen? De belangrijkste 6 onderdelen waar wij aandacht bij hebben besteed bij het selecteren van de juiste partner zijn:

Veiligheid

Voldoet het platform aan de hoogste veiligheidseisen en maakt het gebruik van de nieuwste beveiligingstechnologieën? We hebben meerdere beveiligingslagen geïmplementeerd om de gegevens van onze klanten te waarborgen.

Stabiliteit en Kwaliteit

We hebben zowel gekeken naar de stabiliteit van onze partner als naar de kwaliteit van het te ontwikkelen softwareplatform. De geschreven code is consistent en vrij van fouten, wat zorgt voor gemakkelijk onderhoud.

Toepassing van de Nieuwste Technologieën

Het platform wordt gebouwd met behulp van de nieuwste bewezen technologieën. We hebben gekozen voor een microservices-architectuur om de flexibiliteit te vergroten en de mogelijkheid te bieden om delen van de code eenvoudig aan te passen en te verbeteren terwijl het platform 24/7 online blijft.

Flexibiliteit en Data-Integratie

We hebben nagedacht over hoe gemakkelijk het is om nieuwe functionaliteit aan het platform toe te voegen zonder dat daar een specialist voor nodig is. Daarnaast is het belangrijk dat vastgoeddata eenvoudig kan worden uitgewisseld tussen ons platform en andere softwareplatforms via APIs.

Integratie van Automatische Tests

Om ervoor te zorgen dat elke nieuwe release grondig wordt getest zonder handmatige inspanningen, hebben we automatische testprocessen ingebouwd.

Gebruikerservaring en Gebruikersinterface

We hebben oog voor de verwachtingen van onze gebruikers met betrekking tot waar en wanneer ze informatie verwachten. Snelheid, gebruiksgemak en aanpasbare dashboards zijn onze kernprioriteiten om een optimale gebruikerservaring te bieden.

Na een uitgebreide tender hebben we in Auruscent de juiste partij gevonden. Elke 2 weken krijgen we een presentatie van de voortgang en wekelijks bespreken we waar we staan, hoe het project loopt en waar we tegenaan lopen. Het is gaaf om te zien hoe de eerste functionaliteiten zichtbaar worden en het platform vorm krijgt. Nog een paar maanden tot de eerste (Bèta) versie beschikbaar is. 

Benieuwd? Neem contact op voor een demo en volg ons op LinkedIn om op de hoogte te blijven van alle ontwikkelingen. Wij kunnen in iedergeval niet wachten!

Related posts

Blogs
May 31, 2024

Het Menselijke Aspect van AI in Vastgoeddigitalisatie: Samenwerking tussen Mens en Machine

Lees verder
Blogs
April 17, 2024

Automatische Gebouwanalyse: een revolutie voor woningcorporaties

Lees verder
Blogs
April 8, 2024

Jouw partner in visuele vastgoeddata

Lees verder

Eenvoudig besparen op inspectiekosten?

Neem contact op en kom meer te weten over de besparingen en voordelen die onze oplossingen bieden.

“Weten wat de financiële voordelen zijn van accurate en complete vastgoeddata? Bereken jouw kostenbesparing.”

Jasper Nederlof
Directeur - supRmen

Plan gratis demo

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.