Blogs
November 24, 2023

Het WWS in een notendop en de bepaling van de buitenruimte door supRmen

Niek Tettero

Het Woningwaarderingsstelsel (WWS) is een puntensysteem dat fungeert als een leidraad om de maximale huurprijs voor sociale huurwoningen vast te stellen. De toekenning van punten aan verschillende aspecten, zoals woonoppervlakte, buitenruimte, voorzieningen, energiezuinigheid, en de WOZ-waarde, bepaalt de maximale huurprijs volgens vastgestelde tabellen.

In geval van geschillen over de huurprijs tussen huurders en verhuurders, wordt de Huurcommissie geraadpleegd. Het WWS dient als referentiepunt om te beoordelen of de gevraagde huurprijs redelijk is. Jaarlijks kan de huurder via de Huurcommissie huurverlaging afdwingen als de huurprijs hoger is dan in de vastgestelde tabellen.

Woningcorporaties staan vaak voor de uitdaging om nauwkeurig inzicht te krijgen in de exacte hoeveelheid buitenruimte van hun vastgoedportfolio. Een veelvoorkomend struikelblok is het gebrek aan gedetailleerde informatie met betrekking tot balkons, terrassen, en andere buitenruimtes. Dit tekort aan precisie kan leiden tot inefficiënt beheer, uitdagingen bij het plannen van onderhoudsactiviteiten en verkeerde waareringen als het gaat om de WWS.

In deze context biedt het innovatieve supRmen-platform een waardevolle oplossing. Met behulp van geavanceerde technologieën, waaronder fotorealistische 3D-modellering, kan supRmen gedetailleerde informatie verschaffen over de volledige buitenruimte van vastgoedobjecten. Dit omvat niet alleen balkons, maar ook terrassen en andere buitenruimten.

Het proces begint met een  drone inspectie van het gebouw, of scan zoals we dit ook wel noemen. De gedetailleerde dronebeelden van het vastgoed worden vervolgens verwerkt tot nauwkeurige 3D-modellen. Het resultaat is een fotorealistische weergave van het object, inclusief alle buitenruimtes. Vervolgens zijn wij in staat om alle maatvoeringen van deze buitenruimte tot de mm nauwkeurig te bepalen. Deze verkregen informatie vervolgens exporteer je eenvoudig naar je eigen systeem. Waar je voorheen grote vraagtekens moest zetten bij de nauwkeurigheid van de data weet je met deze methode zeker dat jouw vastgoeddata op orde is.

Related posts

Blogs
February 19, 2024

Vastgoeddata voor onderhoud: het belang van kwaliteits data voor onderhoud

Lees verder
Blogs
February 8, 2024

Livegang supRmen platform

Lees verder
Klantcases
January 25, 2024

Klantcase elk® - renovatieproject ondersteund door vastgoeddata

Lees verder

Eenvoudig besparen op inspectiekosten?

Neem contact op en kom meer te weten over de besparingen en voordelen die onze oplossingen bieden.

“Weten wat de financiële voordelen zijn van accurate en complete vastgoeddata? Bereken jouw kostenbesparing.”

Jasper Nederlof
Directeur - supRmen

Plan gratis demo

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.