Blogs
October 10, 2023

Van idee tot realiteit

Niek Tettero

De komende maanden nemen we je in een serie blogs mee in de ontwikkelingen die wij als supRmen doormaken. Van het oorspronkelijke idee, de (door)ontwikkeling van ons platform, tot de ontwikkeling van onze Artificial Intelligence (AI) en de verdere groei van het bedrijf.

Deze week beginnen we bij het begin.

Nu, bijna 4 jaar geleden, ontmoetten twee enthousiaste ondernemers elkaar. De een, vol creativiteit, had al jaren een idee. De ander gepokt en gemazeld in het neerzetten van structuur en het creëren van omgeving voor groei. Hieruit kwam het huidige supRmen voort, dat via drone inspecties complexen van woningbouwcorporaties in kaart brachten. Maar ze dachten groter, ze hadden een droom:

“Hoe mooi zou het zijn als je met foto’s (o.a. via drones) in minder dan een minuut een rapport kan opstellen met daarin de aantallen, afmetingen, onderhoudsstatus en schades van het gebouw. Niet alleen van het dak, maar ook van de gevel en van de binnenkant!”

Ze zagen een manier om de huidige, traditionele werkwijze te verbeteren. Een nieuwe aanpak om inspectie, onderhoud en renovatie veiliger, efficiënter en goedkoper te maken. Geen fysieke dakinspecties, waarbij uiteindelijk toch niet alle hoeken en gaten zichtbaar zijn, maar een fotorealistisch 3D-model waarin de gebouwschil tot in detail in kaart wordt gebracht. Het resultaat: beslissingen maken op basis van objectieve vastgoeddata en informatie in plaats van het doen van aannames voor het begroten van onderhouds- en renovatiekosten.

De praktijk toonde, vanwege een gebrek aan objectieve en accurate informatie, een foutmarge tot wel 60% bij het inschatten van oppervlaktes van daken en gevels, de status van het schilderwerk van de kozijnen of de hoeveelheid strekkende meters voegwerk dat onderhoud behoeft. Met als gevolg offertes die vanwege meerwerk vele malen hoger uitvallen dan gebudgetteerd.

Na vele gesprekken en onderzoek naar de mogelijkheden van AI maakten ze een plan om dit pijnpunt op te lossen. Met de ontwikkeling van de AI in volle gang, zijn we op dit moment in staat 17 gebouw elementen te detecteren en automatisch op te meten (strekkende meters en oppervlaktes). Dit bouwen we de komende tijd uit om die eerder benoemde droom te verwezenlijken.

Alle facetten komen uiteindelijk samen op één platform, waarop gebruikers naast de assistentie van AI,  eenvoudig informatie delen met andere belanghebbenden, zoals dakdekkers, (onder)aannemers en inspectiebureaus. Het platform dient als informatiehub tussen onze goudmijn aan vastgoeddata en bijvoorbeeld het ERP systeem van de klant. Niet ‘nog een softwaretooltje', maar onderdeel van de totaaloplossing. De juiste integraties spelen hierin een cruciale rol.

In een maandelijkse blog houden we je op de hoogte van onze voortgang. Op de hoogte blijven? Volg ons dan op LinkedIn voor de laatste updates.

Volgende maand: Het ontwikkelen van een platform met de juiste partner.

Related posts

June 27, 2024

Drone inspectie voor gebouwen: het geheim van vastgoedbeheer

Lees verder
June 21, 2024

De toekomst van vastgoed digitalisatie: Integratie van AI technologieën

Lees verder
Blogs
June 6, 2024

Partnership tussen supRmen en Eyefly voor inwinning data

Lees verder

Eenvoudig besparen op inspectiekosten?

Neem contact op en kom meer te weten over de besparingen en voordelen die onze oplossingen bieden.

“Weten wat de financiële voordelen zijn van accurate en complete vastgoeddata? Bereken jouw kostenbesparing.”

Jasper Nederlof
Directeur - supRmen

Plan gratis demo

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.